På resande tass

Skrivet den 2007-04-22

Hej igen!

Jahapp då är det dax att berätta vad jag varit med om.
Förra helgen va det ju sommar, och jag hjälpte till att klyva ved. Det va ett spännande moment i mitt unga liv, jag släpade runt på vedträd som inte va allt för tunga för min lilla mun, nog för att jag har gaddar att bita med men orken är väl si så där. Jag hjälpte till i alla fall. Men orken tog slut så jag la mig vid mammas fötter för att vila en stund men dom minuterna va korta som jag vilade. Någon större uthållighet har jag inte, måste hända nya saker hela tiden. Vi hann i alla fall med att hälsa på Nilla i lördags och då satt vi ute på hennes lilla uteplats, hon hämtade ut sin Brassestol och den blev min, bara min, där mådde jag toppen vill jag lova, jag hade det helt otroligt gott i den, kunde sova en stund oxå i den,( för att hämta nya krafter till bus). Affi hade vaktjouren ifall det dök upp någon inkräktare på trottoaren. Och det gjorde det och ett herrans skällande va det på honom, för han tror han äger allt.
Måste ju berätta att jag lyfter på benet ibland när jag kissar. Visst är jag vuxen? 5½ mån. inte illa pinkat. Jag 75 g när jag föddes väger 4,8 kg nu. Så det är klart jag känner mig stor. Jag har väl lugnat ner mig en liten aning ibland. Mamma säger det, att jag ibland är riktigt hanterbar.
Ni må tro att det får ätas godis inte bara på lördagar, för på lördag ska jag åka till Ödeshög på min första (och kanske enda) utställning, så det tränas som sjutton att jag ska stå. Men jag är faktiskt riktigt duktig på det nu. Tänk er det är 17 år se´n mamma ställde ut en hund, det kommer väl va två pajasar i ringen, men det bjussar vi på, mamma är inte den som är rädd att göra bort sig, vi bjussar på lite show. Liva upp stämningen lite skadar inte för dom som tar allt på allvar. Affi och Mysak ska oxå följa med. Så då fick människan för sig att hon skulle ha en större bur till oss. Så i onsdags på shoppardagen va hon på ÖB och skulle köpa storleken större, men dom va slut. Skit mä sa hon, men se´n i torsdags ringde hon till butiken i Nässjö och se där fanns dom så då bar det iväg dit, så nu har jag rest åt andra hållet oxå inte bara västerut. Men fy tjyven va det var kallt och blåste där. Inte undra på, det regnade,snöade haglade om vartannat solen tittade fram oxå ibland. Men bur blev det inhandlat i alla fall. Så nu återstår bara att vi sköter oss i ringen mamma och jag. Jag lovar berätta hur det än går, men nog för att jag är världens sötaste för mamma, så åker vi inte dit med några stora förhoppningar, det är mest skoj. 5 st Shih-Tzuer är anmälda, men vet inte kön eller ålder så lite motstånd kanske det blir, det tycker mamma är bra.
Affi han har ju grävt en grop i hörnet vid husväggarna som han ligger i när det är varmt ute, så när han lämnade den tog jag över arbetet och jag grävde så jorden stänkte på väggen och djup blev den oxå men mitt i allt grävande så blev jag kissnödig, så va då jag kissade i gropen, mamma sa är du katt eller? till mig. Katten vet. Grannen har jag inte snackat med i veckan. Han har väl tyckt det varit kallt, blev väl bortskämd när han bodde på Cypern.
Måste berätta för er jag har gått ner för trapporna i Nillas hus hon blev jättesnopen när jag hoppade ner själv. Men se´n när mamma va ute med mig så gav jag mig sjutton på att henne ska jag inte visa vad jag kan, men hon visste ju jag kunde så hon gav sig inte utan jag fick ta mig ner själv om jag skulle komma in innanför Nillas väggar. Och ni må tro det är högt säkert 10 trappsteg.
Nej känner jag behöver sova nu klockskrället ringde ju 5,45 i morse så go´natt med er.
Er Hannes.

Hannes bloggar | Hannes bloggar, Hund, Shih-Tzu | |
Upp