Hannes här igen

Skrivet 2007-03-30

Hejsan på er!

Japp dax att berätta lite vad som hänt.
Ja det blev som mamma lovade ingen mer utställningsträning i måndags, fy katten vilket ställe.
Skönt att människan håller vad hon lovar ibland, men många gånger lovar hon saker och det är inte alls sant. I tisdags ringde en snubbe från Apoteket och sa att dom fått hem Affis ögonsalva Optimmune den har varit restad från tillverkaren se´n i November, så gissa om hon blev glad så då bar det iväg till sta´n men samtidigt hämtade vi Nilla när hon slutade sitt jobb. Och gissa vad jo jag fick ju tvätta denna smutsiga människa för hon kan ju bara inte klara av att hålla sig ren.
När salvan va inhandlad så köpte hon två Top Hat glassar en till Nilla och en till sig själv, jo jag tackar den va god för jag och mamma delade på hennes vi slickade en liten stund var, klart man måste få smak på livets goda.
Och onsdagar är det mathandlardag och då bar det iväg till sta´n igen. Men då skulle det handlas fågelfrö och kolvar på Rilo Zoopermarket oxå jippi tänkte jag va kul hoppas tjejen är där om jag får följa med in, och det fick både jag och Affi göra. När vi öppnade dörren så va HON där bakom disken vet ni va hon sa? Nä men där kommer ju snyggingen sa hon och jag rusade fram till henne för hon låg redan på knä för mig och vad upptäcker jag. Jo att hon är ju lika smutsig som Nilla så fick tvätta henne oxå.
Så tar hon upp mig i famnen och går fram till ett par som skulle köpa en leksak till deras jycke och säger, en sån här ska ni köpa för dom tuggar inte sönder saker. Jo jag tackar hon vet inte vad jag håller på att äta upp hemma. Skohylla och en stol står på menyn.
Jag tiggde mig till en leksak i alla fall, för det finns ju så mycket spännande saker där, godis köpte hon oxå till oss, men vet inte om jag tyckte det va så gott egentligen. Tror jag gillat en Vandrande Pinne bättre för pinnar och grenar gillar jag , har släpat hem massor som jag hittar på promenaderna, en tallgren med barr är favoriten.
Ja ha och ikväll har Affi åkt i plurret. I mitt hem finns inget badkar utan mamma får sitta på huk utanför duschkabinen när det är bad på gång, och jag kunde ju bara inte hålla mig därifrån stog med framtassarna på sockeln och slickade på blöta Affi nästan på att jag hoppade in i dushen.
Jag ville ju oxå bli ompysslad men det fattade inte människan.
Mamma sa till Affi du kan ju inte åka och hälsa på Tin-Tin så smutsig som du är utan nu åker du i plurret och Gud nåde dig om du skitar ner dig med att ligga i jordgropar. Fattar du inte att dom tror ju att du aldrig får smaka på ett bad, men Affi brydde sig ju inte om vad mamma sa.
Han visste ju vad som väntar efter badet, och det är fönen som han hatar, men jag gillar den, det är ju en kul leksak vet ja.
Får väl berätta att HON vägde mig 4,3 kg hyfsat eller?
Måste ju berätta oxå att Andreas (ja det är mammas människoson) och han bor i Amsterdam se´n 6 år tillbaks och idag blev det klart att han kunde köpa en lägenhet en tvåa mitt i centrum ja det är en mycket liten tvåa 192,500 Euro kostar den, nästan två miljoner i svenska kronor med mäklararvode. Oj oj jag har ingen aning om pengavärde, men mamma berättar ju allt för mig som händer och tycker att jag ska dela med mig av det.
Men två miljoner det är säkert mycket.
Torsdag ojämn vecka får vi va uppe hur länge vi vill för hon är ledig på fredag, lördag, söndag. Visst är hon sjysst människan.
Undra vad morgondagen har att bjuda på? Blir väl det gamla vanliga. Men på Lördag ska jag åka och hälsa på syrran Helga. Hon bor faktiskt hemma än och inte har hon tänkt flytta heller. Om vädret tillåter ska vi leka att vi är på utställning, vem blir Bir o Bim tror ni? Jag vet att jag slår Helga och blir Bir ha..ha. Självförtroende har jag så jag kan dela med mig av. Fast klart det är ju hemmamatch för Helga så kanske hon vinner. Hon har ju åtta supportrar jag har ju bara...nja en som kan räknas det är ju Affi för Mysak är ju så gammal och ser dåligt och hör inte så det blir väl så att jag förlorar.
Men det gör inget jag är inte missundsam.
Nä nu känner jag att det börjar bli sovdax så go natt alla.
Er Hannes.

Hannes bloggar | Hannes bloggar, Hund, Shih-Tzu | |
Upp