Amsterdam boken..

Igår så kom den tredje boken om våra resor till Amsterdam det är Nilla som sätter ihop vad som ska va med i den..
 
 
Hon är jätte duktig och det är så kul att sitta och bläddra i dom och minnas..
 
 
En vanlig syn i Amsterdam..
 
 
Och lite bilder tagna när vi första gången inte firade jul i Sverige.
Om nån månad så kommer detta årets resa i nästa bok.
 
Ha det gott..
Kramiz från Tiniz..
Allmänt, Amsterdam | | En kommentar |

Första rymningen... Fester kommer senare

Skrivet den 2007-04-13

Hej igen!
Ja nu va det ett tag se`n, jag va här och delgav er mina tankar och funderingar, och...hm bus.
Veckan har nog varit ganska lugn, men jag håller på och byter tänder nu det går väl bra i underkäken, men uppe ser ni där har jag dubbla uppsättningar, så gissa om jag kan bitas och nypas bra. Mamma har ett blåmärke på armen och se det skyller hon på mig.
Tjuv har jag blivit kallad oxå, jag skulle ju bara hjälpa mamma att rensa land men det va inte uppskattat. Jag va i landet och mamma lyfte ur mig , jag tillbaka i landet och mamma lyfte ur mig. så höll det på ett tag till slut slängde hon ur mig ... men det blev ju ännu roligare, till slut gav människan upp och sa detta går ju inte du är ju hopplös sa hon, jaha hopplös ..ja då började jag hoppa ur och i landet , men hon blev ju inte glad för det inte ... konstiga människan , va då hopplös. Så hon slängde sina arbetshandskar i backen ...men se då tog jag en och sprang runt huset med och varje gång jag passerade mamma så stannade jag och visade att jag hade en grej som va hennes. Men hon skrattade faktiskt bara åt mig, men hon kallade mig tjuv i alla fall.

Och vi var hos Nilla i lördags och när vi kommit hem ringer den människan och frågar om jag hade tjuvat med mig en tennisboll hem, bli kallad tjuv av henne oxå .. skrämmande eller hur. Det va så att jag lekte med bollen och då råkade jag lägga den i mammas handväska men jag va oskyldig till att tjuvat för mamma tog ur den och sen hade jag sparkat den under Nillas soffa. Nästa gång blir det väl polisarresten...men där charmar jag mig snart ut, tro mig.
När våran granne bodde på Cypern så skickade mamma ett mejl med bild på mig till honom, och jag charmade honom så till den milda grad att han skrivit ut bilden på mig...det ni, han sa det i dag när jag snackade med honom, tala om att ha bra grannar.
Iband när mamma ropar på mig så svarar grannen på andra sidan vägen för han heter Anders och tycker mamma ropar på honom...ja ja säger han jag hör så jäkla dåligt ibland. Så där är vi lika han och jag för jag hör oxå dåligt mina öron är ju prydnadslappar.
Nog om hörseln nu.
En annan granne kom idag och frågade om vi skulle ha ägg för han skulle åka och köpa hos bondgården som ligger några hundra meter från oss, så ikväll blev det omelett på riktiga ägg. Men hönor, tupp och katt är dom enda djuren på gården så det är ju ingen riktig bonnagård.

Måste ju berätta att jag är väldigt intresserad av bilar, så när husse skulle åka iväg idag så smet jag ut genom grinden, skulle ju bara kolla hans Skoda Octavia RS tror jag den heter men den titten blev inte långvarig, 180 hästar sa han den har så jag trodde jag skulle se en massa hästar men det va ju bara det vanliga på andra sidan,ja ja det va första rymningsförsöket i alla fall.
Men mamma hon är en Escort flicka... ja missuppfatta inte nu och ha livlig fantasi jag menar Ford bilen alltså.
Affi han gräver en grop och ligger i nu när det är varmt och gott ute, så vad då jag tog och började jag oxå på gräsmattan och gissa om jag jobbade med både tassar och mun... men då blev jag kallad grävmaskin.
I morgon har jag lovat att skruva ihop Nillas trädgårdsmöbler, så det är väl bäst att göra det.

Mamma har städat idag! Oh va bra tänkte hon nu får jag moppa golven ifred idag , för vi va ute men dörren va ju öppen så vi kunde gå ut och in som vi vill, allt gick bra med dammsugaren ... men när moppen kom fram då vaknade mitt sjätte sinne och in for jag som ett jehu och slängde mig över moppen, sluta nu sa hon men vad då.. måste ju bara hänga med på detta ... så vet ni vad det slutade med? Jo jag blev utslängd från mitt eget hem. Fasen om jag inte ska ta en längre rymningstur nästa gång ... kanske jag får göra som jag vill då när jag kommer tillbaks.
Fast jag har ju egentligen bra som det är.
Ja det får väl va nog nu för denna gången. Ni kanske tröttnar på mig annars.
Ska sova snart.
Go´natt Er Hannes.

Hannes bloggar | Hannes bloggar, Hund, Shih-Tzu | | Kommentera |

Fick va jag velat ha...

Ja då har vi varit hemma några dagar, kom hem från Amsterdam i måndags kväll. 258 mil inkl parkeringsresorna i Amsterdam är avverkade, synd att det kostar multi att parkera i centrum.
Jag hade sett ett paraply och en gryta på Kitsch Kitchen som jag gärna ville ha men alldeles för mycket att betala 27,50 Euro för ett paraply...men när vi kom dit så va det sänkt till 15,95 Euro och grytan va också nersatt i pris, så jag slog till..
 
 
 
Lite annat blev det också tofflor så klart varmt om fötterna i höstrusk och vinter..
 
 
Och nagellack och glas/grytunderlägg...
 
 
 Men sen må ni tro har jag införskaffat mig min första äkta märkesväska halva priset på den också...väskan va ju absolut inget jag räknat med att köpa men jag är glad att jag kunde köpa den, jag tänkte så här att jag har 800 i presentkort på a6 som jag fick av mina jobbarkompisar när jag gick i pension...så jag handlar annat för dom och räknar väskan som present från jobbarkompisarna så det hoppas jag ingen av dom har nåt emot väskan kostade 85 Euro...
 
 
 
Ha det gott..
Kramiz från Tiniz...
Allmänt, Amsterdam, Shopping | | 2 kommentarer |
Upp